ACTUEEL

Zorginstituut beloont Mikzo in Cura met Groene Vink

Zorginstituut Nederland heeft een Groene Vink uitgereikt aan het Meetinstrument kwaliteit van zorg (Mikzo) in Cura van Unit4. Met de Groene Vink is de software van Cura geaccrediteerd.

Dat heeft Unit4 op 17 april bekend gemaakt tijdens de Zorg & ICT-beurs in Utrecht.

Kwaliteitskader

Mikzo is en instrument waarmee verzorgenden en verpleegkundigen zelf de kwaliteit van zorg kunnen meten en monitoren. Het is ontwikkeld voor de Wet Langdurige Zorg in verpleeghuizen. Het Kwaliteitskader Verpleeghuizen vraagt zorgorganisaties om hun zorgprocessen zo in te richten dat de zorg planmatig en persoonsgericht is. Met het Mikzo kan dit snel en goed worden ingevoerd.

Dashboard

Het Mikzo bestaat uit 34 gebieden in vijf domeinen. De verzorgende of verpleegkundige bepaalt bij iedere cliënt wat de status is op elk van de 34 gebieden. Zo kan de verzorgende of verpleegkundige met deze methode zelf de zorg classificeren en verantwoorden, en daarmee een zorgplan opstellen.

Met Cura kan dit digitaal worden gerealiseerd. De resultaten zijn ook inzichtelijk voor cliënten en managers, die op een dashboard mee kunnen kijken en sturen. Het Mikzo is opgenomen in het Register van het Zorginstituut Nederland en de eerste zorgorganisaties, waaronder ZINN in Haren, gebruiken het met veel succes.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top