ACTUEEL

Van Boxtel leidt lobbyclub duurzaam ondernemen

Meer dan dertig ondernemingen hebben de handen ineengeslagen om de samenleving sneller duurzaam te maken. Daarvoor is de nieuwe lobbyclub De Groene Zaak opgericht, zo hebben ze donderdag laten weten. Bij het initiatief zijn postconcern TNT, pensioenfonds PGGM en zorgverzekeraar Menzis aangesloten. Ook kleine, innovatieve ondernemingen doen eraan mee.

Extra buitenboordmotor

De Groene Zaak is naar eigen zeggen niet ontstaan uit onvrede over de wijze waarop andere werkgeversorganisaties, zoals VNO-NCW, duurzaamheid voor het voetlicht brengen. “VNO-NCW is een uitmuntende vertegenwoordiger van het bedrijfsleven, maar heeft een brede agenda. Wij gaan ons helemaal inzetten voor een duurzame economie. Beschouw ons als een extra buitenboordmotor”, aldus voorzitter Roger van Boxtel.

Duurzaamheid omarmen

De lobbyclub gaat zich met zijn standpunten richten op zowel de overheid als het bedrijfsleven. “Goed voorbeeld doet goed volgen”, zo zegt Van Boxtel. “Het is belangrijk dat een grote groep bedrijven nu aangeeft duurzaamheid te omarmen.”

Innovatie benutten

Speerpunten van De Groene Zaak zijn het benutten van de innovatiemogelijkheden in Nederland en het creëren van een gelijk speelveld voor bedrijven die duurzaam ondernemen. Ook vinden de initiatiefnemers dat het aandeelhoudersbelang naar de achtergrond moet worden gedrongen en dat duurzaamheid een rol moet spelen bij het verstrekken van kredieten.

Duurzaam verdienmodel

De bedrijven zelf zetten zich volgens Van Boxtel in voor een duurzaam verdienmodel, een vermindering van verspilling en een maximale reductie van energieverbruik.”Zij willen zich daaraan committeren en gaan daar ook met leveranciers en klanten mee aan de slag.” (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top