Vastgoed

Compartijn start bouw luxe verpleeghuis in Tilburg

Compartijn start bouw luxe verpleeghuis in Tilburg

In Tilburg is op 17 april de bouw gestart van een nieuwe vestiging van zorgorganisatie Compartijn. In Huize Groot Waardijn komen 26 woonzorgappartementen. Waarschijnlijk kunnen begin volgend jaar de eerste bewoners er intrekken.

Dat meldt Compartijn uit Schiedam op 19 april. Huize Groot waardijn is een van de vijf projecten die de zorgorganisatie voor dit jaar in de planning heeft. Op termijn wil Compartijn 25 kleinschalige, luxe verpleeghuizen door het hele land realiseren. Het heeft nu vestigingen in Breda, Den Haag, Enschede, Rosmalen en Zeist. In Tilburg zijn ze de enige die deze vorm van luxe ouderenzorg biedt, zegt Compartijn.

Dementie

Elke bewoner krijgt een eigen appartement met keuken, zitkamer, slaapkamer en badkamer. Er zijn niet alleen eenpersoons-appartementen  van 45 tot 50 vierkante meter groot, maar ook appartementen voor echtparen met een oppervlakte van 60 tot 65 vierkante meter. Bewoners hebben de vrijheid om hun eigen bedtijden te bepalen. Een kok kookt elke dag verse maaltijden. Moderne technologie zoals sensors waakt over de veiligheid van bewoners.

Compartijn biedt persoonlijke service en zorg in kleinschalige, luxe huizen voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen als gevolg van psychogeriatrische gezondheidsproblemen zoals dementie of fysieke beperkingen. ‘Net als thuis’ is hierbij het uitgangspunt. Compartijn maakt deel uit van Incluzio, de zorg- en welzijnsdochter van facilitair dienstverlener Facilicom Group.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top