ACTUEEL

UMC Utrecht offert basiszorg op voor topzorg

Het UMC Utrecht wil de basiszorg voor doorsnee-aandoeningen afstoten, tenzij die zorg onmisbaar is voor het voorbestaan van het ziekenhuis. Geneeskundedecaan Frank Miedema, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis, heeft dat deze week tijdens een interne bijeenkomst gezegd, aldus het universiteitsblad Ublad donderdag.

Topzorg en onderzoek

Niet-academische ziekenhuizen in de regio zouden die basiszorg moeten overnemen. Het UMC wil zich in de toekomst richten op topzorg en onderzoek van internationaal niveau op een aantal speerpunten. De speerpunten zijn de medisch zorg rondom het verstoorde brein, ontregelde afweer, falende circulatie, kanker en regeneratieve geneeskunde, dat is het lichaamseigen herstel van cellen, weefsels en organen.

Strategienota

Volgens Miedema staan de plannen in de Strategienota 2010-2015 die nog in de maak is. Een woordvoerder van de raad van bestuur heeft de plannen donderdag bevestigd, maar benadrukt dat de definitieve nota pas in de loop van dit jaar wordt gepresenteerd.

Overheidsbeleid

De toekomstplannen van het UMC Utrecht passen in het overheidsbeleid. Ook die wil dat ziekenhuizen zich in de toekomst specialiseren op bepaalde terreinen van de gezondheidszorg en daar de kwaliteit verbeteren. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top