ACTUEEL

TOPGGz breidt adviesraad uit

Stichting TOPGGz heeft twee nieuwe leden in de adviesraad. Dat zijn Bert Boer en Rutger Jan van der Gaag.

Dat meldt TOPGGz op 26 april op haar website. Bert Boer is van oorsprong huisarts. Hij was bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Beleid en onderzoek voor het beheer van het basispakket zorg’ aan het ESHPM (Erasmus) en bestuurder van het Zorginstituut Nederland. Ook is hij een tijdlang voorzitter geweest van de ‘Agenda voor Gepast Gebruik GGZ’.

Rutger Jan van der Gaag is van oorsprong kinder- en jeugdpsychiater, gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen, verslaving, genderspecifieke geneeskunde en EPA. Als hoogleraar was hij verbonden aan het Radboudumc . Hij was voorzitter van de NVvP en de KNMG. En hij was betrokken bij Karakter, een instelling met een TOPGGz-afdeling.

Derdelijnszorg

Stichting Topklinische GGz (TOPGGz) is in juni 2007 opgericht op initiatief van Altrecht, Lentis, de ParnassiaBavo Groep, Rivierduinen en De Viersprong. Zij heeft tot doel de topklinische- en topreferente zorg binnen de ggz te bevorderen en te faciliteren. Dit moet leiden tot een breder en beter aanbod van gespecialiseerde derdelijnszorg die voldoet aan hoogwaardige kwaliteitscriteria.Naast Boer en Van der Gaag bestaat de adviesraad van TOPGGZ  uit Marjan ter Avest (directeur LPGGZ), Kim Putters (directeur Sociaal Cultureel Planbureau), Veronique Esman-Peeters (directeur GGZ Nederland), Guus van Montfort (bestuursvoorzitter Actiz), Wim van der Meeren (bestuursvoorzitter CZ) en Linde Gongrijp (directeur Nederlands Instituut van Psychologen).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top