ACTUEEL

Karin Leferink gaat IJsselheem besturen

De raad van toezicht van woonzorgconcern IJsselheem heeft Karin Leferink benoemd als nieuwe bestuurder. Zij volgt per 1 juli Helene Wüst op, die naar het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur vertrekt.

Leferink werkte na haar hbo-opleiding verpleegkunde onder meer negen jaar als wijkverpleegkundige in de regio Enschede-Haaksbergen. Vervolgens was zij senior-adviseur in de eerstelijnszorg en behaalde zij de Master Management & Innovation. In 2010 trad Leferink in dienst bij het Medisch Spectrum Twente waar zij een aantal beleids- en managementfuncties vervulde. Sinds 2016 is Leferink directeur Zorg bij Sensire.

Marja van Strien, voorzitter van de raad van toezicht van IJsselheem, is blij met de benoeming van Leferink. "Met de komst van Karin krijgen we een bestuurder die de praktijk van het werk heel goed kent maar ook ervaring meebrengt op verschillende beleids– en managementniveaus in zorgorganisaties. Zij heeft hart voor de ouderenzorg en voor de mensen die daarin werken en zet de ingezette koers van IJsselheem voort. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat IJsselheem zich onder haar leiding verder gaat doorontwikkelen."

IJsselheem biedt verschillende vormen van wonen, zorg en dienstverlening vanuit veertien locaties in de regio Kampen, Zwartewaterland en Zwolle.

Karin Leferink 2

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top