ACTUEEL

IGJ waarschuwt Domus Magnus opnieuw

De IGJ heeft DM exploitatie bv, beter bekend als Domus Magnus, op de vingers getikt omdat de zorg in drie locaties onvoldoende geregeld is. Domus Magnus kreeg een aanwijzing opgelegd omdat zorgdossiers niet op orde waren en er onvoldoende kennis en ervaring over ouderenzorg is, onder meer over mensen met onbegrepen gedrag.

Dat maakt de IGJ op 7 mei bekend. Domus Magnus biedt ouderenzorg in veertien locaties door heel Nederland. Locatie Holland in Baarn stond in 2016 een half jaar onder verscherpt toezicht. Domus Magnus voerde daarna op locatie Holland een aantal verbeteringen door. De inspectie had vertrouwen dat ook aan de overgebleven normen zou worden voldaan en hief daarom het verscherpt toezicht op. Omdat de IGJ er vanuit gaat dat verbeteringen organisatiebreed worden doorgevoerd, heeft de inspectie een jaar later ook andere locaties bezocht. 

Verscherpt toezicht

Bij de locaties De Magistraat in Rotterdam, de Uylenburg in Amsterdam en Villa Walgaerde in Hilversum bleek de zorg niet goed geregeld. De verbeteringen die zouden zijn doorgevoerd na het verscherpt toezicht op locatie Holland waren niet overal bekend. De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de vereiste verbeteringen zonder het geven van een aanwijzing doorgevoerd worden.

Domus Magnus heeft nu een half jaar de tijd om te zorgen dat de cliëntdossiers voldoen aan de richtlijnen, er systematisch wordt gewerkt aan verbetering van kwaliteit van zorg, incidentmeldingen systematisch worden geanalyseerd en de leefomgeving is aangepast aan de mogelijkheden en beperkingen van cliënten. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top