Tech

Nij Smellinghe controleert extra op opiaten

Ziekenhuis Nij Smellinghe gaat het toedienen van sterk verdovende pijnstillers dubbele controleren. Het ziekenhuis in Drachten is naar eigen zeggen het eerste die een dergelijke dubbele controle invoert.

Voor de controle op de toediening van orale opiaten (medicijnen die sterk verdovende en pijnstillende werking hebben) gebruikt Nij Smellinghe het medicatieveiligheidssysteem van MedEye. Doel van de dubbele controle is er voor zorgen dat de juiste patiënt altijd de juiste medicatie krijgt. Nij Smellinghe gebruikt het veiligheidssysteem van MedEye sinds 2017 al voor de standaard controle en voor de dubbele controle van High Risk Medicatie (onder andere infusen en spuiten). Vanaf nu controleert het ziekenhuis ook orale opiaten.

Herkenning

MedEye maakt gebruik van digitale beeldherkenningstechnologie. Een kleine scanner vergelijkt de unieke eigenschappen van de medicatie, onder meer vorm, kleur, merktekens, breuklijnen, diameter en dikte met de gegevens in een database van geneesmiddelen. Daarnaast is het systeem aangesloten op het ziekenhuisinformatiesysteem om te verifiëren dat de toediening overeenkomt met de opdracht van de arts.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top