HRM

FNV stelt 'zwartboek' samen over werkdruk bij Arduin

Vakbond FNV heeft maandag een 'zwartboek' overhandigd aan Peter van Wijk, directeur van Arduin. Hierin trekken werknemers van de instelling voor gehandicaptenzorg aan de bel over de hoge werkdruk. Dat meldt het AD.

FNV hield een enquête onder het personeel van Arduin. 288 werknemers werken eraan mee. 62 procent van hen zegt een 'ongezond hoge werkdruk' te ervaren. Medewerkers vinden bovendien dat er niet naar hun klachten geluisterd wordt. Ze voelen zich zelfs geïntimideerd als ze de problemen aan de kaak proberen te stellen.

De oorzaak is een tekort aan personeel. Volgens FNV is het ziekteverzuim sinds 2013 aan het stijgen: vorig jaar was het 7,6 procent. Daarnaast verlieten vorig jaar 169 mensen de organisatie, terwijl er maar 97 nieuwe medewerkers bij kwamen. Het personeelstekort is dus gegroeid, concludeert FNV.

Het personeel doet in het 'zwartboek' een dringend beroep op de raad van bestuur om extra personeel in te zetten. Ze vinden ook dat er verbetering moet komen in de roosters en de planning, en ze willen dat het management beter communiceert en meer waardering geeft, aldus het AD

Vakbond FNV stelde eerder een soortgelijk 'zwartboek' samen over tehuizen van zorgorganisatie Thebe. Thebe weet de problemen aan krapte op de zorgarbeidsmarkt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top