HRM

Personeelstekort leidt tot opnamestop acute kindergeneeskunde MC Zuiderzee

Op de afdeling kindergeneeskunde van MC Zuiderzee in Lelystad worden tijdelijk geen acute gevallen opgenomen. Dat meldt dagblad de Stentor.

De MC Groep, met ziekenhuislocaties in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk, concentreert bovendien de poliklinische kindergeneeskunde in Lelystad. De spreekuren in Dronten, Emmeloord en Urk komen tijdelijk te vervallen, zodat de kinderartsen minder reistijd nodig hebben.  

Kinderen die acuut moeten worden opgenomen worden de komende tijd doorgeleid naar ziekenhuizen in de regio. Dan gaat het om St Jansdal in Harderwijk, Isala in Zwolle, Flevoziekenhuis in Almere en het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Personeelstekort

De maatregelen hebben te maken met een 'onvoorzien personeelstekort' bij de vakgroep Kindergeneeskunde. Er is een vacature en twee kinderartsen werken tijdelijk niet door ziekte, aldus woordvoerder Wendelien Eringa.

De opnamestop komt vrij plotseling, erkent ze. "We hebben tot op het allerlaatste moment geprobeerd dit te voorkomen."

Voor spoedeisende zorg voor andere disciplines is MC Zuiderzee geopend. De verloskundige zorg en de zorg voor pasgeborenen blijft gewaarborgd, aldus Eringa in de Stentor.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top