ACTUEEL

Ron Treffers wordt interim-bestuurder Oogziekenhuis Rotterdam

De raad van toezicht van Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft Ron Treffers per 13 augustus benoemd tot interim-bestuursvoorzitter. Hij volgt Nico Klay op, die dit najaar terugtreedt als bestuurder van de organisatie.

Anesthesioloog en intensivist Treffers was tot april dit jaar bestuursvoorzitter van de Alrijne Zorggroep. Daar vertrok hij om met pensioen te gaan. Eerder was Treffers onder meer lid van de raad van bestuur van het HagaZiekenhuis. 

Piet Batenburg, voorzitter van de raad van toezicht, laat weten blij te zijn met de komst van Treffers. "Met hem benoemen wij een ervaren bestuurder, die als opdracht heeft - in samenwerking met alle betrokkenen - de door Nico Klay ingezette koers verder aan te scherpen zodat de positie van Het Oogziekenhuis Rotterdam als (inter-)nationaal leidend topinstituut verder wordt versterkt." 

Ron Treffers noemt het "een grote eer" om tijdelijk leiding te geven aan Het Oogziekenhuis Rotterdam. "Ik verheug me op de samenwerking met de medische staf, het management en alle andere medewerkers. Gezamenlijk zullen we de strategie aanscherpen waarmee Het Oogziekenhuis Rotterdam ook in de toekomst de beste specialistische zorg kan blijven bieden."

Vertrek

Nico Klay maakte vorige maand bekend zijn functie binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam dit najaar te zullen beëindigen. Hij kwam tot dit besluit na twee jaar "met veel plezier" leiding te hebben gegeven aan de organisatie, omdat de inhoud van de positie in combinatie met de reisafstand een te grote wissel op zijn privésituatie met een jong gezin trekt. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top