Tech

Ommelander Ziekenhuis start proef met zelfrijdend busje

Tussen het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda en de dichtstbijzijnde bushalte rijdt vanaf maandag een zelfrijdend busje. De bus legt ongeveer 1,5 kilometer af en vervoert het busje vervoert patiënten, bezoekers en personeel van en naar het ziekenhuis, zo meldt Dagblad van het Noorden (DvhN).

Het busje rijdt minstens een half jaar op proef.  Als de proef succesvol is, wordt het busje een vast onderdeel van het openbaar vervoer. In een volgende fase wordt de route mogelijk verder uitgebreid naar het centrum en later het treinstation van Scheemda.

In het voertuig is een gastheer aanwezig om passagiers te begeleiden. In geval van nood kan hij ook ingrijpen. Passagiers kunnen tijdens de proef gratis van het busje gebruik van maken. De dienstregeling van het busje sluit aan op de bestaande buslijnen.

Het zelfrijdende busje in Scheemda is een samenwerking tussen de provincie Groningen, het Ommelander Ziekenhuis, de gemeente Oldambt en vervoerder Arriva, die de gastheren levert. Het busje is van de Franse leverancier NAVYA, aldus DvhN.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top