ACTUEEL

Ride for the Roses haalt half miljoen op voor KWF

De deelnemers aan de 21e Ride for the Roses, een fietstocht om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker, hebben 520.000 euro opgehaald. Ongeveer 5.000 deelnemers fietsten in de regio Haarlemmermeer 25, 50, 80 of 100 kilometer voor KWF Kankerbestrijding.

De opbrengst gaat dit jaar naar onderzoek naar hersenkanker van professor Elly Hol (UMC Utrecht). Zij werkt aan een doorbraak voor deze agressieve vorm van kanker. Ook het Inloophuis Adamas in Nieuw-Vennep krijgt een bijdrage. In het huis kunnen mensen terecht die met kanker te maken hebben, of hebben gehad.

Volgend jaar is de Ride for the Roses in Goes en de tocht keert daarmee terug naar Zeeland. KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden: "Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekend gastheer van dit evenement te zijn en ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt."

Ride for the Roses is vanaf volgend jaar een eigen actie van KWF. Door deze bundeling van krachten is de toekomst gewaarborgd. In 21 edities hebben de deelnemers van de Ride ongeveer 15 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top