Vastgoed

Servatius bouwt woningen voor zorgvrager en mantelzorger

Woningcorporatie Servatius gaat in Maastricht twaalf zogenoemde kangoeroewoningen bouwen. Het gaat om zorgwoningen op de begane grond, gekoppeld aan een bovenwoning voor de mantelzorger, zo meldt dagblad De Limburger.

De woningen zijn bijvoorbeeld bedoeld voor ouders met een gehandicapt volwassen kind of kinderen die zorg verlenen aan hun bejaarde ouders. Volgens Servatius houden de bewoners van beide woningen hun eigen privacy en kunnen mensen die zorg nodig hebben op deze manier langer thuis blijven wonen.

Servatius realiseert de zorgwoningen op het Maastrichtse Old Hickoryplein op de plek waar nu leegstaande winkelpanden staan. Om de woningen op de begane grond te kunnen koppelen aan de bovenwoningen met een inpandige trap wordt een uitbouw gemaakt aan de achterkant.

De welstands-/monumentencommissie van Maastricht is akkoord met de plannen die door architectenbureau Frencken Scholl zijn uitgewerkt. Sellenra Vastgoed Ontwikkeling heeft de regie. aldus De Limburger.

-----

Zorgvastgoed kent veel uitdagingen: te weinig geld, ingewikkelde samenwerkingsafspraken, veranderende demografie, de veroudering van de portefeuille en knellende kaders vanuit wet- en regelgeving. Op 11 oktober komen deze onderwerpen aan bod tijdens het congres De nieuwe generatie zorgvastgoed.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top