ACTUEEL

Lucien Engelen gaat Radboudumc verlaten

Lucien Engelen, oprichter en directeur van Radboudumc REshape Center, gaat per 1 januari 2019 het Radboudumc verlaten. Engelen wil zich naar eigen zeggen gaan richten op 'de vervolgvraag die de huidige (inter)nationale ontwikkelingen op het vlak van de digitale transformatie in ‘gezondheid’ met zich meebrengen'.

De raad van bestuur van het Radboudumc maakt Engelens vertrek op 26 september bekend. De komende periode wordt gezocht naar een opvolger.

Innovatief huis

Lucien Engelen werkt sinds 2007 in het Radboudumc, waar hij het REshape Center opzette, de kraamkamer van zorginnovaties. In die functie had hij onder meer een belangrijke rol bij het openstellen van het patiëntendossier, implementatie van beeldconsulten als Facetalk en hij stond aan de wieg van vele innovatieve projecten, zoals continue monitoring, aanpassing van het opleidingsprogramma voor artsen en de oprichting van de Health Innovation School. 'Mede dankzij zijn visie op de toekomst van de zorg en de vorming van het Radboudumc REshape Center, staat het Radboudumc te boek als innovatief huis', zo schrijft bestuursvoorzitter Leon van Halder.

Deloitte

Lucien Engelen maakte op 8 mei bekend dat hij aan de slag ging bij consultancybureau Deloitte. Hij ondersteunt daar één a twee dagen per week het gezondheidsteam als Global Strategist Digital Health. De komende tijd wil hij dat uitbreiden naar drie dagen, zo schrijft van Engelen op zijn weblog waar hij een uitgebreide toelichting bij zijn vertrek bij het Radboudumc geeft.

iLab

Engelen: "Ik heb lang veel plezier beleefd aan het werken in een dynamische omgeving als het Radboudumc en daar veel energie van gekregen. En ondanks de ongelofelijke ruimte en steun vanuit de Raad van Bestuur die ik de afgelopen elf jaar kreeg, geloof ik niet dat ik die vervolgvraag het beste volledig vanuit de zorg zelf kan beantwoorden. Nu ook het iLab en de iBoard zijn ingericht om innovaties verder te brengen, is het voor mij tijd om mijn ervaring en netwerk in te zetten om de verbinding te maken tussen de zorg en nieuwe spelers die de zorg dwingen te veranderen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top