ACTUEEL

VieCuri blijft weer vijf jaar topklinisch

VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray heeft van de STZ-commissie voor de komende vijf jaar weer de status topklinisch gekregen. STZ staat voor Samenwerkende Topklinische onderwijsZiekenhuizen. De status betekent onder meer dat VieCuri naast basiszorg ook zorg en behandelingen kan en mag aanbieden die complexer van aard zijn.

Dat meldt VieCuri op 1 oktober. VieCuri heeft zeventien medische vervolgopleidingen en elf verpleegkundige opleidingen, er werken ruim vijftig  artsen in opleiding, 140 verpleegkundig stagiairs en zo’n vijftig coassistenten.

Botziektes

Een van de behandelingen waarin het VieCuri voorop loopt is de zorg voor ouderen met dikkedarmkanker. Daarnaast kon VieCuri door haar status sinds 2014 als eerste niet-academische ziekenhuis in Nederland aangewezen worden als expertisecentrum voor metabole botziekten. Dit houdt in dat VieCuri zich bezig mag houden met osteoporosezorg en het behandelen en onderzoeken van mensen met botziektes en -aandoeningen.

Onderzoek

De STZ-commissie gaf aan onder de indruk te zijn van de groei van de wetenschappelijke output van VieCuri. Het aantal wetenschappelijke publicaties is in zeven jaar tijd verdubbeld. Ook is er steeds meer aandacht voor verpleegkundig onderzoek.

Het bestuur van VieCuri is gelukkig met de verlenging van haar topklinische status. "Met deze erkenning laten we zien een ambitieus voorhoede ziekenhuis te zijn. Wij zijn niet ‘zomaar’ een ziekenhuis in de regio. De status betekent namelijk dat we uitblinken", aldus bestuursvoorzitter Ankie van Rossum.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top