HRM

WelThuis kiest voor Italiaanse verpleegkundigen

Zorgorganisatie WelThuis zet elf Italiaanse verpleegkundigen aan het werk in haar locaties in Zoetermeer. Na een inwerktijd van een half jaar, en na het behalen van de BIG-registratie, gaan ze functioneren op het niveau van verpleegkundige.

Flexorganisatie VariantZorg regelt de inzet van de Italianen. Ze zijn per 1 oktober begonnen.

Hbo-v

WelThuis beheert woonzorgcentra voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken en biedt 24 uur per dag verpleeghuiszorg. De verpleegkundigen zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en kiezen bewust voor een baan in Nederland. In Italië zijn te weinig banen voor hen, terwijl ze er in Nederland om zitten te springen. Hun opleiding in Italië staat gelijk aan hbo-verpleegkunde. Via een Nederlands bemiddelingsbureau in Spanje kregen ze drie maanden lang twaalf uur per dag les in de Nederlandse taal, cultuur en gezondheidszorg.

Nu ze in Nederland zijn wordt het taalprogramma voortgezet, zodat de verpleegkundigen na drie maanden een taalexamen kunnen afleggen. Daarnaast is er een programma opgezet om ze te laten wennen in Nederland. Ze worden gehuisvest in een voormalig verzorgingshuis in Zoetermeer waar appartementen beschikbaar zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top