ACTUEEL

IGJ geeft Résidence Het Witte Huis aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Artemis Groep, locatie Résidence Het Witte Huis in het Gelderse Zetten een aanwijzing gegeven. Volgens de inspectie zijn er risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg in het gebouw waar zorg wordt verleend aan mensen met dementie.

Het Witte Huis scoort onvoldoende op alle getoetste normen. De IGJ constateert tekortkomingen in de thema’s persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid, medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking. In nog geen drieënhalf jaar heeft de inspectie Het Witte Huis vier keer bezocht.

In maart 2015 bracht de inspectie een eerste bezoek. Toen voldeed Het Witte Huis in eerste instantie niet aan de randvoorwaarden voor goede zorg, maar na verbetermaatregelen wel. Tijdens een tweede bezoek in juni 2017 keek de inspectie naar de hygiëne en infectiepreventie. Ook toen waren er verbetermaatregelen nodig.

De IGJ ging voor de derde keer naar Gelderland in november 2017. Toen werd de kwaliteit van de zorg uitgebreid getoetst en daaruit bleek dat Het Witte Huis niet aan de meeste getoetste normen voldeed. Het Witte Huis kreeg de tijd om te verbeteren, maar bij een vierde bezoek in augustus 2018 zag de inspectie dat er nog altijd risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn.

Extra druk

De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Het Witte Huis de benodigde verbetermaatregelen treft zonder de extra druk die een aanwijzing met zich meebrengt. Het Witte Huis heeft vier maanden de tijd om de tekortkomingen op te lossen. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top