ACTUEEL

Menzis en recherche onderzoeken Twents zorgbureau

Zorgbureau Victorie uit Almelo wordt verdacht van fraude met pgb-gelden. Er loopt al een onderzoek van de sociale recherche. De eerste fase is afgerond. Nu gaat ook het zorgkantoor van Menzis een onderzoek instellen.

Dat meldt RTV Oost deze week. Aanleiding voor de onderzoeken zijn onder meer de jaarcijfers van Victorie. Daaruit zou blijken dat van de jaaromzet van 6,2 ton bijna een derde, ongeveer 1,8 ton, naar twee leidinggevenden gaat. Daarnaast zou blijken dat een van de directeuren met cliënten naar het casino gaat. Zelf ontkent ze dit niet, maar ze zegt dat ze de cliënten per ongeluk bij de goktafel trof. Ook zegt ze dat ze wordt gechanteerd en geterroriseerd door een loverboy van een van haar cliënten.

Onderzoeken

De sociale recherche van Almelo heeft een administratief vooronderzoek afgerond, en gaat dit nu met Victorie bespreken. Daarna wordt gekeken of vervolgonderzoek nodig is. In 2016 en 2017 heeft de gemeente een half miljoen euro subsidie aan de zorginstelling gegeven.

Zorgverzekeraar Menzis gaat een onderzoek instellen omdat er meerdere klachten over Victorie zijn binnengekomen. Het zorgkantoor wil weten of de pgb-gelden wel juist zijn gebruikt. Als dat niet zo is, dan wil Menzis het geld terug kunnen vorderen bij de zorginstelling.

Twente

Victorie bestaat sinds 2005 en is opgericht als eenmanszaak. Inmiddels werken er twaalf mensen, van wie vijf in vaste dienst. De organisatie heeft zo’n dertig cliënten en is actief in veertien gemeentes in Twente. Victorie helpt jongvolwassenen met psychische klachten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top