Vastgoed

Aedes-Actiz brengt serie over verduurzaming zorgvastgoed

Verouderd zorgvastgoed slopen om plaats te laten maken voor nieuwbouw is niet perse duurzaam. Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ) pleit voor meer creatieve oplossingen.

Het gaat ook om meer dan alleen maar zonnepanelen plaatsen. Er gebeurt aanzienlijk meer in de slag die bestaande zorglocaties van een duurzaam, tweede leven moet voorzien. Overal in het land zijn goede voorbeelden te vinden van verduurzaming van bestaande bouw.

ZonOpZorg

Die voorbeelden – zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw –  schetst KCWZ in een serie publicaties, waar deze week de derde van verscheen. Nadat eerder Zorgbalans, Kennemerland, locaties Horstendaal en Saanensduin in Bennebroek en WIJdezorg, locatie Emmaus in Zoeterwoude aan bod kwamen, is het nu de beurt aan drie duurzame zorgvastgoedprojecten. Een voorbeeld van ZonOpZorg van Urgenda (De Benring in Voorst), de verduurzaming van Lelypark in Hollands Kroon en Hof van Sloten van Cordaan in Amsterdam-West.

Kenniscentrum

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ) is hét informatiepunt voor professionals op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Het ondersteunt sinds 2002 professionals bij zorgorganisaties en woningcorporaties in de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. KCWZ is onderdeel van Aedes, vereniging van woningcorporaties en ActiZ, organisatie van zorgondernemers. De kennispartners van het Kenniscentrum zijn GGZ Nederland, RIBW Alliantie en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top