ACTUEEL

Spaarne Gasthuis opent beweegkamer voor kankerpatiënten

De afdeling oncologie van het Spaarne Gasthuis in Haarlem opent op 18 oktober een beweegkamer voor patiënten met chemotherapie. De faciliteit moet er voor zorgen dat zij optimaal in conditie blijven.

Dat meldt het Spaarne Gasthuis op 15 oktober.  Sommige kankerpatiënten krijgen meerdere dagen, 24 uur per dag medicatie toegediend. Tijdens die behandeling kunnen zij de afdeling niet verlaten en ook geen gebruik maken van de algemene fysiotherapieruimte. Maar juist deze patiënten hebben veel baat bij een goede conditie.

Bijwerking

Klachten als vermoeidheid en pijn of misselijkheid als bijwerking van de behandeling verminderen door te bewegen. Daardoor wordt de behandeling beter te verdragen en hoeven de artsen de dosering van chemotherapie minder vaak bij te stellen. In de beweegkamer staan meerdere fitnessapparaten, waaronder een hometrainer met VR-bril om virtueel over de hele wereld te fietsen.

Drempel

De beweegkamer maakt het daarnaast mogelijk, dat meerdere patiënten tegelijk bewegen – onder begeleiding van een fysiotherapeut. Die heeft zo meer tijd voor de patiënten en de beweegruimte wordt meteen een soort ontmoetingsplek. Dat verlaagt de drempel om te gaan bewegen voor zeer vermoeide of zieke patiënten. Want samen bewegen is leuker. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top