Finance

Buurtzorg en Menzis sluiten meerjarencontract

Buurtzorg Nederland en zorgverzekeraar Menzis sluiten voor de komende drie jaar een meerjarencontract van in totaal 150 à 200 miljoen euro. Doel is om meer werk te maken van preventie, e-health, buurtnetwerken en zelfredzaamheid.

Tegenover Zorgvisie laat directeur Jos de Blok van Buurtzorg de weten zeer tevreden te zijn met deze breuk met het verleden. Waar voorheen de gesprekken vooral gingen over tarieven, zorgvolume en omzetplafonds, hebben nu voor het eerst inhoudelijke thema's de gesprekken bepaald aldus De Blok. Eén en ander is vastgelegd in een raamcontract van “slechts zeven velletjes”.

Branchevereniging Zorgthuisnl rekent er op dat Menzis de nieuwe werkwijze uitbreidt naar andere aanbieders. “Mooi resultaat voor Buurtzorg”, laat de branchevereniging in een korte reactie weten. “Mogen we er van uitgaan dat de werkwijze van Menzis voor alle aanbieders openstaat? De genoemde problematiek speelt alle aanbieders parten. En de genoemde uitwerking maakt het voor alle aanbieders mogelijk zich op preventie en vroegsignalering te richten. Uiteindelijk verdienen namelijk alle burgers deze vorm van zorg. Of wordt er opnieuw voor Buurtzorg een uitzondering gemaakt?”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top