ACTUEEL

Inspectie heft verscherpt toezicht Merakel op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Merakel opgeheven. De inspectie heeft weer vertrouwen in het functioneren van de besturing van de kleinschalige zorgvoorziening in Lutjebroek.

Merakel biedt onder meer dagbesteding, naschoolse, weekend- en vakantieopvang en tijdelijk verblijf aan voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking. In juli stelde de inspectie Merakel onder verscherpt toezicht, omdat er bestuursproblemen waren die een risico vormden voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg en hulpverlening.

Bij Merakel is een waarnemend bestuurder aangesteld. De communicatie en de samenwerking tussen de raad van bestuur en de raad van toezicht is hersteld. De inspectie heeft er vertrouwen in dat de waarnemend bestuurder samen met de raad van toezicht op de ingeslagen weg doorgaat en de noodzakelijke verbeteringen doorvoert.

Merakel moet de inspectie informeren over de continuïteit van de besturing. De inspectie zal de vorderingen bij Merakel blijven volgen in haar reguliere toezicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top