ACTUEEL

Monique Caubo nieuwe voorzitter raad van bestuur Dichterbij

Monique Caubo wordt vanaf 7 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Dichterbij. Zij volgt Hans de Veen op, die de functie sinds september 2017 tijdelijk invulde. Caubo gaat in de raad van bestuur samenwerken met Cecile Stallenberg.

Dat meldt Dichterbij op 5 november. Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en hun familie daarbij, in Noord-Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland. Het streven is dat deze mensen een volwaardige plaats in de samenleving hebben, eigen keuzes maken en hun talenten ontwikkelen. Onder de naam STEVIG levert de organisatie specialistische en forensische zorg.

Achtergrond

Monique Caubo heeft een brede achtergrond binnen de gezondheidszorg. Ze deed ervaring op als bedrijfsarts bij Shell en Achmea en stuurde de arbodiensten bij Rabobank en DSM aan. Nu is ze directeur Kwaliteit, Informatiebeveiliging en Privacy bij  HumanTotalCare, een dienstverlener op het gebied van arbeid en gezondheid met ongeveer veertienhonderd medewerkers. Ook is ze lid van een aantal toezichthoudende organen en was ze acht jaar lang voorzitter van de raad van toezicht van de Conrisq Groep, waartoe ook De Rooyse Wissel en meerdere jeugdzorginstellingen behoren.

Sterke tandem

Monique Caubo en Cecile Stallenberg vullen elkaar goed aan op het gebied van kennis, ervaring en persoonlijkheid, zegt Léon Frissen, voorzitter van de raad van toezicht van Dichterbij. “Cecile is sterk in bedrijfsvoering, Monique heeft een medische achtergrond met veel ervaring met personele vraagstukken als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Ze vormen een sterke tandem. Die is nodig voor de uitdagingen die er liggen, zoals het snel en goed inspelen op veranderende zorgvragen, het inbedden van e-health in de zorg en het aantrekken en vasthouden van goede medewerkers.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top