ACTUEEL

Ook VGZ en Menzis verhogen zorgpremie beperkt

De premie van de basisverzekering van zorgverzekeraar VGZ voor 2019 komt uit op 120,95 euro. Vergeleken met 2018 stijgt de maandpremie met 4,75 euro. De premie van de basisverzekering van Menzis stijgt met 3 euro naar 122 euro per maand. In beide gevallen is de stijging lager dan de tien euro waar het kabinet rekening mee hield in de miljoenennota.

VGZ zegt de premiestijging lager te hebben kunnen houden door de effecten van de zogenoemde Zinnige Zorg-strategie en door het verlagen van de eigen bedrijfskosten met 7 procent. VGZ, met 2,1 miljoen leden, heeft onder de grote zorgverzekeraars de laagste premie.

Menzis heeft naar eigen zeggen de uitgaven aan zorg weten te beperken, samen met zorgaanbieders, en gebruikt bovendien een deel van de reserves om de premie betaalbaar te houden. "Het liefste zouden we de premie niet laten stijgen, maar dat is gezien de oplopende zorgkosten niet verstandig", zegt financieel directeur Frank Janssen van Menzis. Menzis, dat zo'n 2,2 miljoen leden heeft, verwacht dat de zorgkosten de komen de jaren fors blijven stijgen. "Het is voor ons én voor zorgaanbieders de uitdaging om de zorg betaalbaar te houden", zegt Janssen.

CZ liet vrijdag weten dat de premie uitkomt op 124,80 euro. Zoals elk jaar maakte DSW de zorgpremie al in september bekend. Die stijgt in 2019 met 4,50 euro naar 112 euro per maand. (ANP/ Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top