ACTUEEL

Politie houdt verdachte aan voor vergismoord op ggz-directeur

De politie heeft op dinsdag 20 november in Schiedam een 51-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de 'vergismoord' op ggz-directeur Rob Zweekhorst in 2014.

“De aanhouding is het resultaat van het onderzoek dat nooit heeft stilgelegen", zegt de politie, die hoopt dat mensen met meer kennis over de zaak zich alsnog melden. Kort nadat Zweekhorst was doodgeschoten, loofde de politie een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip. “Met de aanhouding van de Schiedammer is weer een stap gezet in het onderzoek, maar de beloning is nog steeds van kracht", aldus de politie in een verklaring.

De 44-jarige Zweekhorst, vader van twee kinderen, werd op 1 januari 2014 slachtoffer van een persoonsverwisseling. Zweekhorst, destijds interim-directeur bij GGZinGeest in Amsterdam, werd op straat in Berkel en Rodenrijs van dichtbij doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet.

Container

De kogels waarmee Zweekhorst werd vermoord, waren waarschijnlijk bedoeld voor iemand die moest boeten voor het verloren gaan van een lading van 300 kilo cocaïne. De lading met een waarde van 10 miljoen euro werd in december 2013 door de douane op de Rotterdamse Maasvlakte onderschept in een container met dozen verse ananas uit Costa Rica.

Drugsruzie

Enkele 'verantwoordelijken' voor de schadepost werden op een dodenlijst gezet. In de drugsruzie werd in april 2014 de toen 68-jarige Rinus Moerer geliquideerd in Steenbergen. Met zijn bedrijf importeerde hij fruit uit voornamelijk Costa Rica, maar hij zat ook in de illegale drugsimport. Daarvoor zat hij meerdere keren vast.

In 2016 zei Dennis van den B., het vermoedelijke doelwit van de 'vergismoord', nog dat hij niets te maken had met het coke-transport. Van den B. had in dezelfde wijk gewoond en leek een beetje op Zweekhorst. Volgens de politie is hij die avond “voor iemand anders aangezien en volkomen zinloos om het leven gebracht".

AD meldt dat de aangehouden verdachte René F. is. In 2016 werd F. door mensen uit het drugsmilieu ook al aangewezen als de man achter moord op Rob Zweekhorst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top