ACTUEEL

Bussemaker stelt zich niet verkiesbaar

Demissionair PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor de partij bij de landelijke verkiezingen op 9 juni. Dat heeft ze dinsdag gemeld.

Inzetten voor publieke zaak

Bussemaker zei nog wel beschikbaar te blijven voor bijvoorbeeld een bestuurlijke functie. Ze wil “zich in ieder geval blijven inzetten voor de publieke zaak”. Maar na zo’n acht jaar in de Tweede Kamer te hebben gezeten voor de PvdA, als zowel regerings- als oppositiepartij, vindt Bussemaker dat ze “op een andere plek een betere bijdrage kan leveren aan de partij en de politiek”.

Kamerlid Bussemaker

Bussemaker begon in 1998 als Kamerlid en heeft zich vooral beziggehouden met de arbeidsmarkt, gelijke behandeling en belastingen. In 2006 werd ze staatssecretaris van VWS in het kabinet Balkenende IV, dat vorige maand viel. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top