ACTUEEL

Flevoziekenhuis neemt bariatrie IJsselmeerziekenhuizen over

Het Flevoziekenhuis in Almere start per 1 maart 2019 met het aanbieden van bariatrische zorg. Het Almeerse ziekenhuis heeft hierover een overeenstemming bereikt met de curator van de MC IJsselmeerziekenhuizen, waar de bariatrische zorg tot het faillissement werd aangeboden.

"Als middelgroot algemeen ziekenhuis bieden we een breed palet aan medisch-specialistische zorg, passend bij de behoefte van de bevolking”, reageert bestuursvoorzitter Anita Arts. “Bariatrische zorg hoorde daar tot nu toe niet bij. Wij zijn blij dat wij deze zorg voor de regio kunnen behouden.”

Overstap

De bariatrische zorg in Almere zal grotendeels worden uitgevoerd door het bariatrisch kernteam van MC Zuiderzee in Lelystad, dat de overstap maakt naar het Flevoziekenhuis. “Wij prijzen ons gelukkig dat dit zeer deskundige en gemotiveerde team bij ons komt werken,” stelt Arts. “Het Flevoziekenhuis kan voor deze zorg goede faciliteiten aanbieden, zoals nieuwe, geavanceerde operatiekamers, een goed toegeruste intensive care en de samenwerking met veel andere aanwezige specialismen. Wij denken dat wij daarmee de randvoorwaarden voor het verlenen van uitstekende bariatrische zorg optimaal kunnen invullen.”

400 tot 600 operaties

Bij bariatrische zorg gaat om meer dan alleen operatieve ingrepen. Patiënten worden begeleid met een intensief leefstijlprogramma met onder andere aandacht voor gezonde voeding en beweging. Een onderdeel van het uitgebreide obesitasprogramma is een chirurgische ingreep, in de vorm van een maag verkleinende operatie. Het Flevoziekenhuis verwacht tussen de 400 en 600 van deze operaties per jaar uit te gaan voeren.

Goedkeuring

Het Flevoziekenhuis start op 1 maart met de concrete voorbereiding van de uitvoering van bariatrische operaties bij patiënten die nu op de wachtlijst staan van MC IJsselmeerziekenhuizen. Vanaf die datum wordt de volledige bariatrische praktijk gefaseerd opgebouwd. Wel moet de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) nog definitieve goedkeuring verlenen. Vooruitlopend op de opstart heeft het Flevoziekenhuis voor 2019 met alle verzekeraars een overeenkomst bereikt over de vergoeding van bariatrische zorg. Deze afspraken zijn gemaakt met de intentie om deze zorg voor meerdere jaren te gaan bieden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top