ACTUEEL

IGZ plaatst Huize Shelomi onder verscherpt toezicht

Zorgboerderij Huize Shelomi in Nieuw Buinen staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De kwaliteit van zorg bij de zorgboerderij voor mensen met autisme is ruim onder de maat.

Tekortkomingen Huize Shelomi

In 2008 bezocht de inspectie Huize Shelomi na meldingen over tekortkomingen. De IGZ oordeelde toen dat er op verschillende risicoaspecten matige tot zeer hoge risico’s aanwezig waren. Het gaat om zelfbepaling en medezeggenschap, individuele planning en ondersteuning, individuele planning dagbesteding, deskundigheid personeel, diagnostiek en signalering, veiligheid en continuïteit van zorg. Huize Shelomi heeft verzuimd een plan van aanpak op tijd in te leveren. Daarnaast was het te laat ingeleverde plan van aanpak onvolledig.

Plan van aanpak

Een inspectiebezoek op 19 januari 2010 heeft uitgewezen dat er weinig verbeterd is in de zorgboerderij. De IGZ heeft daarom op 23 maart verscherpt toezicht ingesteld. Huize Shelomi heeft tot 15 april de tijd om een plan van aanpak in te leveren waarna in juni een inspectiebezoek zal plaatsvinden. Dan beslist de IGZ of zij het verscherpt toezicht handhaaft.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top