ACTUEEL

Voorwaardelijke straf natuurgenezer Klaus Ross

De rechtbank in het Duitse Krefeld heeft natuurgenezer Klaus Ross (62) veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Ross wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van drie patiënten, onder wie twee Nederlanders.

Het Duitse Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist. Ross behandelde in 2016 in het Duitse dorpje Bracht, bij Roermond, kankerpatiënten uit met name Nederland. Een man (55) uit Apeldoorn en een vrouw uit Wijk en Aalburg (43), overleden in 2016 na een behandeling door Ross.

Gevaarlijk

Ook een Duitse vrouw bezweek volgens justitie aan een overdosis van het alternatieve middel 3-broompyruvaat (3-BP), een glucoseremmer. Ross zou geweten hebben hoe gevaarlijk de stof was en dat overdosering leidt tot ernstige bijwerkingen.

Hij gebruikte voor het doseren van de stof een weegschaal die daartoe niet geëigend was, aldus justitie. Hij heeft in de drie fatale gevallen niet gecontroleerd hoe hoog de toegediende dosis was, waarmee hij de regels van de geneeskunst heeft genegeerd, aldus justitie.

Snikkende Ross

Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak, of op zijn minst een milde voorwaardelijke gevangenisstraf. Sinds de fatale dag op 27 juli 2016 is zijn vrouw van hem gescheiden en wil zijn zoon niets meer met hem te maken hebben. In een emotioneel laatste woord zei een snikkende Ross het gebeurde te betreuren. "Ik vind het heel erg", zei hij. "Ik zou willen dat ik het weer goed kon maken. Maar dat gaat niet."

Geen strafblad

In het voordeel van Ross spreekt volgens de officier van justitie dat Ross geen strafblad heeft, oprecht was in zijn wens om mensen te helpen en door het gebeurde zijn beroep niet meer kan uitoefenen. Ross werkt nu als zelfstandig verpleger en moet het naar eigen zeggen doen met een bruto inkomen van 1100 euro per maand, liet hij desgevraagd aan de rechtbank weten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

16 juli 2019

Natuurlijk wordt dit publicitair breed uitgemeten in de media .
Er is met niet geregistreerd gif middel kanker te genezen .
Bij de wel geregistreerde gif middelen zoals citostatica hebben artsen plechtig gezworen ( Hippocrates) de medische ethiek en kennis niet te misbruiken. Ik zal zorgen voor zieken , gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik zal de patiënten geen schade doen.
Enkele passage uit deze eed.
Vervolgens wordt er voor miljarden aan gif uitgeschreven voor kankerpatiënten via de huidige oncologische aanpak en sterven patiënten wereld wijd aan die gevolgen van dit gif . De contrasten in dit bericht zijn groot . De uitkomst gelijk .

Top