ACTUEEL

LPGGz en Trimbos betrekken cliënten bij zorginkoop

Het Landelijk Platform Geestelijke Gezondheidszorg (LPGGz) en het Trimbos-instituut beogen met een stimuleringsproject ggz-cliënten meer invloed te geven op de zorginkoop van verzekeraars.

Derde-partijrol

Het LPGGz en Trimbos willen met het project de ‘derde-partijrol’ van de cliëntenbeweging stimuleren. Het LPGGz heeft een stimulerings- en ondersteuningsprogramma opgezet om het cliëntenperspectief bij de jaarlijkse zorginkoop in te brengen. Op landelijk niveau zijn verschillende criteria voor in te kopen zorg vastgesteld vanuit het cliëntenperspectief. Hierbij valt te denken aan een onafhankelijke informatie- en verwijsfunctie, zelfhulp en lotgenotencontact.

Evaluatie programma

Het Trimbos-instituut ondersteunt en evalueert het programma en gaat één inkoopcyclus volgen vanaf de onderhandelingen tot aan het moment dat het vernieuwde zorgaanbod een feit is.

Het programma wordt gefinancierd door het Fonds PGO.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top