Tech

Erasmus MC-Sophia krijgt Kinderhersencentrum

Het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam krijgt als eerste ziekenhuis in Europa een hersencentrum speciaal voor kinderen.

Belangrijk onderdeel van dit Sophia Kinderhersencentrum wordt het zogenoemde Kinderhersenlab. Daar testen en meten wetenschappers de functie en ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. Het centrum opent volgend jaar.

Complex orgaan

"De hersenen zijn het meest complexe orgaan", zegt kinderneurochirurg Marie-Lise van Veelen-Vincent van het Erasmus MC. "Tegelijkertijd zijn ze het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind. Je identiteit, je leven, je geluk: alles hangt af van de ontwikkeling van de hersenen. Een kleine afwijking heeft vaak grote gevolgen."

De ontwikkelingen in de medische wetenschap en technologie gaan razendsnel, aldus Erasmus MC, en leveren veel kennis op. Door die kennis te bundelen en toe te passen wil het Sophia Kinderhersencentrum dat kinderen sneller profiteren van nieuwe onderzoeksresultaten en technieken.

Beter helpen

De meeste kinderen die in het centrum zullen worden behandeld hebben meerdere aandoeningen, zoals een hersentrauma, ontwikkelingsachterstand, gezichtsafwijking, multiple sclerose (MS), epilepsie, autisme, eet- en stemmingsstoornissen. Zie ook You Tube.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top