ACTUEEL

UMCG geeft massale reanimatietraining

Onder het motto ‘Help ook levens redden!’ organiseert UMCG op zaterdag 23 november een massale reanimatietraining. Het academisch ziekenhuis in Groningen wil zo in totaal achthonderd mensen te trainen in het geven van reanimatie.

In een korte praktische training, gegeven door ervaren reanimatie-docenten, krijgen deelnemers les in reanimatie. Er zijn zo’n 40 tot 50 instructeurs en 200 reanimatiepoppen aanwezig. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden voor deze training. Zowel in de ochtend als in de middag is er een training.

De deelnemers kunnen na afloop van drie uur durende training reanimeren als iemand onverwacht een hartstilstand heeft gekregen. Alle deelnemers krijgen een certificaat en kunnen zij zich registreren bij het landelijke oproepsysteem HartslagNu.nl.

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, des te groter is de kans is dat de slachtoffers het overleven én verder kunnen leven met minimale schade. Reanimeren binnen zes minuten is daarbij cruciaal. Voor professionele hulpverleners is het vaak niet mogelijk om zo snel bij een slachtoffer te zijn. Burgers die weten hoe ze moeten reanimeren, kunnen in die kritieke minuten beginnen met de eerste hulp.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top