ACTUEEL

Opnamestop bij Ziekenhuisgroep Twente

Ziekenhuisgroep Twente zit aan haar omzetplafond voor patiënten van Zilveren Kruis. Patiënten met planbare zorg kunnen vanaf aanstaande maandag geen afspraak meer maken voor een behandeling.

De zorgverzekeraar heeft bij ZGT een marktaandeel van ongeveer 15 procent. Nieuwe patiënten kunnen zich pas weer in januari volgend jaar melden. Dat geldt ook voor klanten van de gelieerde merken Interpolis, FBTO, Pro Life, Avéro Achmea en OZF.

Spoedzorg

Oorzaak van de opnamestop is dat zich meer patiënten hebben gemeld voor een behandeling dan beide partijen vooraf hadden ingeschat. De opnamestop geldt niet voor patiënten die acute zorg of geboortezorg nodig hebben, een restitutiepolis hebben of een psychiatrische zorgvraag hebben.

Andere ziekenhuizen

Beide partijen hebben besloten dat Zilveren Kruis nieuwe patiënten voor planbare zorg tot eind dit jaar bemiddelt naar andere ziekenhuizen. Ze betreuren het dat de patiënt hierdoor dit jaar niet altijd in het ziekenhuis van eerste voorkeur kan worden behandeld.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Arne van Oranje

11 oktober 2019

Ik weet dat dit idee niet past in de eenzijdige marktwerking van de zorgverzekeraars, maar de zorgaanbieder moet gewoon één budgetbedrag krijgen en daar mensen voor helpen ongeacht bij welke zorgverzekeraar ze zitten.
Bij veel ziekenhuizen is , zeg, het budget van Zilveren Kruis en VGZ na de zomer op maar van bijvoorbeeld Menzis en CZ nog niet. Dan kan het zo maar zijn dat er een flink gat valt in de liquide middelen van dat jaar maar de werknemers moeten wel uitbetaald worden.

Top