HRM

Kabinet trekt portemonnee niet voor lonen in de zorg

Kabinet trekt portemonnee niet voor lonen in de zorg

Minister Bruins (Medische Zorg) is niet van plan extra geld uit te trekken om de zorgsector aantrekkelijker te maken voor nieuwe werknemers.

Dit geeft hij als antwoord op vragen van het Kamerlid Kerstens (PvdA) over een bericht op Skipr van vorige maand: 'Driekwart ziekenhuispersoneel overweegt vertrek’, waarin driekwart van het zorgpersoneel laat weten wel eens te overwegen te vertrekken. Belangrijkste redenen: werkdruk, loon en de balans tussen werk en privé.

Extra middelen

Bruins laat weten dat er jaarlijks al geld is voor stijgende loonkosten en prijzen. Het gaat dit jaar om 1,7 miljard euro voor de hele zorg.

Hij wijst er op dat de werkdruk en onzekerheid ook op andere manieren kan worden aangepakt, zoals onlangs in het onderhandelingsakkoord over de vvt is vastgelegd. Daarbij hebben de sociale partners afgesproken ervoor te zorgen dat binnen twee jaar minimaal negentig procent van de medewerkers een vast contract heeft.

Kwaliteit en veiligheid

De minister antwoordt op de vraag of de personeelsproblemen niet de kwaliteit van de zorg aantasten, dat de IGJ daarop controleert. "De IGJ ziet dan ook dat de krapte op de arbeidsmarkt zorgaanbieders soms voor uitdagingen stelt. Zo kiezen sommige zorginstellingen voor het (tijdelijk) sluiten van afdelingen."

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Arne van Oranje

28 oktober 2019

De zorg gaat dezelfde kant op als het onderwijs, geen jongeren genoeg die er voor gaan kiezen. Werkdruk is hoog en het salaris blijft achter bij andere sectoren.
Maar dit zal zich pas echt openbare over 10 tot 15 jaar. Dan zijn de verantwoordelijke beleidsmakers al weer naar de volgende job in het old boys network.

Henk hor

29 oktober 2019

Enkel met alleen meer geld worden de problemen van het vertrekken van het personeel en de hoge werkdruk niet opgelost. Er gaat op landelijk niveau al ontzettend veel geld naar de zorg. Het probleem zit hem bij de zorg in de bedrijfsvoering enerzijds en anderzijds in de verdeling. Om met het eerste te beginnen, de zorgsector is een fusiesector geworden. Alle topmanagers en bestuurders willen een groot conglomeraat, dit wordt verkocht onder het mom van als we niet fuseren dan redden we het niet. Helaas fusies kosten bakken vol met geld, leveren niet op wat er voorgesteld wordt en de druk en bureaucratie wordt alleen groter. Het tweede punt, de verdeling, artsen verdienen t.o.v. de andere werknemers onevenredig veel. Ook met het ontstaan van de MSB’s in 2015 is er ontzettend veel zorggeld verknoeid. Er gaat te veel geld naar de topmanagers en bestuurders en als er gefuseerd wordt dan kan een hogere WNT- honorering worden toegekend. Daarnaast schakelt de zorgsector graag en veelvuldig externe bedrijven in, hetgeen onnodig veel geld kost wat niet voor de zorggebruik kan worden. Al die fusie-zorgorganisaties hebben gigantische HR-afdelingen met top betaalde HR- managers en -directeuren. Waarom verkwist de zorgsector dan toch geld aan een wervingsbureau voor het zoeken van een nieuwe manager? Dit is iets waar de zorgsector eens over na moet denken, zelfreflectie. Daarnaast vind ik dat RvT-leden en OR-leden hier zeer kritisch naar moeten kijken.

Irma

29 oktober 2019

Helemaal eens met H hor.
Zet Follow The money in. Echt heel veel geld gaat naar de zorg maar de grote vraag is naar wie gaat dit geld?

Top