ACTUEEL

ZonMw opent subsidiepot voor wijkverpleging

Zorginstellingen kunnen bij ZonMw subsidie aanvragen voor wijkverpleging. Met het uitvoeringsprogramma ‘Zichtbare schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’ wil ZonMw de inzet van extra wijkverpleegkundigen bevorderen. Voor 2009-2012 is er 37,2 miljoen euro beschikbaar.

Inschrijven tweede ronde

Het gaat om de tweede ronde van het uitvoeringsprogramma.  In juni 2009 vond de eerste ronde plaats. ZonMw heeft veertig project in veertig aandachtswijken en andere wijken gehonoreerd. Inschrijven voor de tweede ronde kan tot 18 mei 2010.

Inzet wijkverpleegkundigen

ZonMw heeft het programma in opdracht van het ministerie van VWS opgericht. Doel is het bevorderen van de inzet van wijkverpleegkundigen die bijdragen aan een integrale aanpak op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Met het programma wil ZonMw inzicht krijgen in welke lacunes wijkverpleegkundigen oplossen en scenario’s beschrijven voor inhoudelijke, financiële en organisatorische verankering en borging van de programmaresultaten.

Namaak in wijkgerichte aanpak

Directeur van Buurtzorg Nederland Jos de Blok waarschuwde vorige week nog voor namaak in de wijkgerichte aanpak. Volgens hem gaat de werkwijze in veel gevallen gepaard met het inzetten van lager opgeleiden.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top