ACTUEEL

Ex-wethouder Eindhoven wil rol CIZ beperken

Onafhankelijke accountants zouden de tarieven voor huishoudelijk hulp moeten vaststellen. Dat stelt Hans-Martin Don, ex-wethouder van Eindhoven, op de site van Zorg & Welzijn. Wat Don betreft behoren aanbestedingsrondes tot het verleden en kan het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) inkrimpen.

Zeeuws model

Eindhoven hanteert het Zeeuwse model voor de aanbesteding van huishoudelijke hulp. Volgens Don is dat een eerlijk model. Daarnaast krijgt ieder 75-plusser in Eindhoven twee uur huishoudelijke hulp per week. Volgens de ex-wethouder is er geen duur en ingewikkeld indicatieproces nodig om te weten dat die groep mensen ondersteuning nodig heeft.

Functioneren Wmo

De Wmo kan alleen goed functioneren als de rol van het CIZ wordt teruggedrongen, meent Don. Hij stelt tegenover Zorg & Welzijn: “Daar voorkom je een hoop bureaucratie mee. Kijk wat die indicaties kosten; goud geld. Terwijl het volstrekte willekeur is, want in gemeente A maakt het CIZ andere keuzes dan in gemeente B. Bovendien worden de beleidsregels steeds aangescherpt, puur om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.”

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top