ACTUEEL

CDA-fractie Eerste Kamer is niet tegen EPD

De Eerste Kamer-fractie van het CDA is niet tegen het landelijk EPD. Dat zegt CDA-Kamerlid en woordvoerder Hans Franken, die boos is op de journaliste van De Pers, zo schrijft ICT Zorg. Zij zou volgens Franke ten onrechte de indruk hebben gewekt dat het CDA tegen het wetsvoorstel minister Klink (CDA) is.

Kritisch op landelijk EPD

Franken zegt zeker niet tegen het landelijk EPD te zijn, hoewel hij wel kritisch is. Hij vindt dat er van de regio moet worden uitgegaan. “Maar landelijke communicatie via het landelijk schakelpunt (LSP) moet mogelijk blijven”, zegt Franken.

'Politiek bloed moet vloeien'

Een meerderheid van de Eerste Kamer wil volgens Franken dat het wetsvoorstel op 1 juni, voor de verkiezingen, wordt behandeld. Verschillende fracties willen minister Klink een “zeperd” bezorgen, meldt ICT Zorg. "Er moet politiek bloed vloeien” volgens Franken. Waarschijnlijk wordt de behandeling op 1 juni een procedurele vergadering, wat betekent dat er niet gestemd zal worden.

Uitstel behandeling in senaat

Klink heeft de Eerste Kamer per brief om drie maanden uitstel van de behandeling gevraagd. Hij wil het wetsvoorstel op een aantal punten nog wijzigen en hij heeft meer tijd nodig om de vragen van de Eerste Kamer te beantwoorden.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top