ACTUEEL

Schadevergoeding voor gedupeerden neuroloog

Vijfentwintig gedupeerde patiënten van neuroloog Ernst Jansen Steur van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente hebben inmiddels een schadevergoeding gekregen. Dat heeft letselschadespecialist Yme Drost donderdag gezegd.

Kwart miljoen

Het hoogste bedrag dat is uitgekeerd, bedraagt ongeveer een kwart miljoen euro. Volgens Drost betreft het iemand die arbeidsongeschikt is geraakt en gedeeltelijk afhankelijk is geworden van een rolstoel. Het laagste bedrag ligt rond een paar duizend euro. Drost heeft in totaal 170 meldingen gekregen van patiënten. Hij heeft ongeveer negentig zaken in behandeling genomen. Vijfenzestig daarvan lopen nog.

Vooronderzoek

De schadeprocedure staat los van de rechtszaak later dit jaar. Het Openbaar Ministerie hoopt Jansen Steur deze herfst of eind dit jaar voor de rechter te krijgen. Het gerechtelijk vooronderzoek dat nu gaande is, duurt langer dan gepland. Eigenlijk had het dit voorjaar klaar moeten zijn. Het OM schakelt externe deskundigen in die de medische dossiers van de gedupeerde patiënten inhoudelijk moeten beoordelen. Dat onderzoek kost meer tijd dan verwacht, aldus een woordvoerster van het OM donderdag.

Aangiften

Volgens het OM hebben ongeveer veertig patiënten aangifte gedaan tegen de neuroloog. Het valt nog niet te zeggen of de aangiften allemaal bruikbaar zijn. Zoals het er nu uitziet, verwijt het OM de neuroloog valsheid in geschrifte, vanwege het receptpapier dat hij van collega's stal, om vervolgens voor zichzelf grote hoeveelheden kalmerende middelen uit te schrijven. De man was verslaafd aan de pillen. Het OM wil hem verder mishandeling van patiënten ten laste leggen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top