Finance

Ontslagpremies kosten Mariënstate-Valent zeven ton

WWZ-Mariënstaete-Valent heeft in 2009 iets meer dan zeven ton aan ontslagvergoedingen uitgekeerd aan vertrokken bestuurders. Dat blijkt uit het jaardocument van de fusieorganisatie.

Gouden handdrukken

De raad van toezicht van WWZ-Mariënstate-Valent heeft voorzitter van de raad van bestuur Corine Houtzagers in december 2009 ontslagen vanwege onvoldoende draagvlak bij de medezeggenschapsorganen. Ze kreeg een ontslagvergoeding van 410.000 euro. Begin november 2009 zijn bestuursleden Ben van Kampen en Jules de Vries ‘in goed overleg’ vertrokken. De Vries kreeg een vergoeding van 42.473 euro mee en Van Kampen 248.000 euro. De hoge ontslagvergoedingen zijn opmerkelijk gezien het negatieve resultaat van 6,6 miljoen euro.

Falende politici

Schande, stelt SP-Kamerlid Renske Leijten via Twitter. “En nog steeds krijgen zorgbestuurders oprotpremies. Bussemaker, Balkenende, Klink en Bos hebben totaal gefaald”, twittert ze.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Dongen

8 juni 2010

Dat dit gewoon zo door kan blijven gaan is toch niet te geloven! Wat is de reden dat deze bestuurders ZOVEEL geld mee krijgen? Dan is €42.000,- nog te overzien...Maar hoe kan je jezelf in de spiegel aankijken als je weet dat;

* Medewerkers van de werkvloer met lege handen "weggestuurd" worden?

* Je (mede-)verantwoordelijk bent voor het negatieve resultaat van de organisatie en toch met 4 of 2,5 ton mee naar huis neemt?NIET te geloven

Anonym

9 juni 2010

De bestuurders zijn geen werknemers, ze hebben dus weinig ontslagbescherming. Zij maken dus (natuurlijk) op voorhand afspraken over ontslagvergoedingen om een gedeelte van een mogelijke werkloosheid af te vangen (ze kunnen ook blijven zitten waar ze zitten). Ook zij moeten hun kinderen voeden. Besturen is geen liefdadigheid en ook verplegers worden betaald. Verplegers en andere werknemers hebben wel bescherming: WAO, WW, Bijstand etc. Die kosten worden collectief gedragen en die zie je niet. Die kosten zijn echter wel torenhoog - zie de verkiezingsprogramma's er maar eens op na.

m.a.w. Laat die bestuurder voor zijn eigen rechten opkomen.

Als je iemand wil blameren, leg dan de verantwoording neer bij hen die de bestuurder aannemen. Die hebben de match niet goed gemaakt/geanalyseerd. De bestturders hebben zich o.h.a. bewezen in hun vorig dienstverband. Dat die eventueel niet goed aansluit op de zorgwereld kan de aannemer vaak eerder zien dan de bestuurder zelf.

Top