ACTUEEL

Martini ziekenhuis maakt ruimte voor WK-koorts

Patiënten van het Martini ziekenhuis die aan WK-koorts lijden kunnen op een speciale afdeling terecht. Op de vijfde verdieping heeft het ziekenhuis in Groningen een aparte ‘voetbaltribune’ ingericht. Vanwege de ligging kan er bij een doelpunt naar hartenlust worden gejuicht.

FC Groningen

Normaal gesproken is de Skybox niet in oranje, maar in groen getooid. De skybox is een cadeau van de plaatselijke voetbalclub FC Groningen dat groen en wit als clubkleuren voert. Andere sponsoren zijn de gemeente Groningen en de KNVB.

Voetbalfeest

Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra, zelf groot voetbalfan, past deze extra service tijdens de WK bij het thema ‘gastvrijheid’ dat dit jaar centraal staat in het Martini. “We halen voor onze patiënten op diverse manieren de buitenwereld binnen”, aldus Feenstra. “Niet alleen met kunst en via een scherm bij het bed, maar ook met dit soort aanvullende initiatieven. Patiënten en hun bezoek kunnen in de Skybox samen van het WK genieten in een sfeer die positief, sportief en ontspannend is en afleiding biedt van de ziekenhuisopname. Onze Skybox, met verschillende grote tv-schermen, is nog steeds uniek in de ziekenhuiswereld.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top