ACTUEEL

azM schrapt 260 voltijdbanen

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) neemt aanvullende maatregelen om een resterend tekort van zeven miljoen euro weg te werken. Het ziekenhuis voorzit een begrotingstekort van 18 miljoen euro in 2010. Structureel verdwijnen 260 voltijdbanen in het ziekenhuis. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het ziekenhuis heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Bezuinigingen

Het azM moet in 2010 en 2011 in totaal 30 miljoen euro bezuinigen. Zeventig procent van de kosten van het ziekenhuis bestaat uit personeelskosten. Vorig jaar is al ingegrepen en inmiddels is voor circa 11 miljoen euro bespaard met bijvoorbeeld een 59+regeling  en een vacaturestop.

Boventallige functies

De raad van bestuur van het azM verwacht dat natuurlijk verloop onvoldoende besparing oplevert. “Het is dan ook onvermijdelijk om functies boventallig te verklaren.” Met training, opleiding en detachering hoopt het ziekenhuis personeel naar ander werk te begeleiden. Met de vakbonden is overleg over een nieuw sociaal plan. “Een van de gesprekspunten is de mogelijkheid van gedwongen ontslag”, aldus de verklaring dinsdag. (ANP)

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top