ACTUEEL

ZorgkaartNederland is in opmars

ZorgkaartNederland.nl is sinds de lancering in december 2009 uitgegroeid tot de grootste recensiewebsite voor de gezondheidszorg. Zo’n 750.000 unieke bezoekers hebben ruim 10.000 ervaringen met artsen en instellingen op de site achter gelaten.

Ervaringen delen

De initiatiefnemers, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Bohn Stafleu van Loghum (BSL), uitgeverij voor de gezondheidszorg, concluderen uit deze cijfers dat ZorgkaartNederland.nl voldoet aan de behoefte van mensen om hun ervaringen in de zorg te delen met anderen en dat de site voldoet aan de vraag naar een centraal en duidelijk overzicht van zorginstellingen en zorgverleners.

Serieuze reacties

Ruim 85.000 artsen, instellingen en organisaties zijn geregistreerd op de site. Het gemiddelde cijfer voor artsen en instellingen ligt rond de acht. Volgens Jacqueline Baardman van de NPCF is dat een teken dat de site niet functioneert als 'klaagmuur', maar dat de reacties serieus zijn. In totaal zijn er ruim driehonderd reacties door een onafhankelijke redactie niet geplaatst, dit wegens ondermeer onbehoorlijk taalgebruik.

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top