ACTUEEL

Personeelsfeest AMC kost 2,8 miljoen euro

Het personeelsfeest van het AMC in Amsterdam afgelopen weekend heeft het ziekenhuis zo’n 2,8 miljoen euro gekost. Ruim tienduizend medewerkers bezochten het feest waar ondermeer Marco Borsato en Karin Bloemen optraden. Dat meldt het Parool.

Kosten personeelsfeest

Een woordvoerder van het AMC stelt dat de kosten van het feest binnen het ziekenhuis veel vragen hebben opgeroepen, maar dat het feest door iedereen erg op prijs is gesteld. De kosten per persoon bedragen ongeveer 250 euro. Het AMC vindt de kosten niet extreem hoog. “Andere bedrijven sturen hun personeel elk jaar naar een grote dinershow. Dan ben je ongeveer hetzelfde kwijt”, aldus de woordvoerder in het Parool.

Geld opzij

De raad van bestuur heeft drie jaar geleden besloten alvast geld opzij te leggen om het personeel een groot feest te kunnen aanbieden, ook in tijden van bezuinigingen.

32 Reacties

om een reactie achter te laten

van Loon

29 juni 2010

Te gek voor woorden. Er moet bezuinigd worden op de zorg en hier wordt zoveel geld echt over de balk gesmeten. Te schandalig voor woorden. Asociaal gewoon.

Anonym

29 juni 2010

Een gemiste kans voor het personeel om hun ongenoegen te tonen over de gang van zake daar in het AMC. Iedereen had thuis moeten blijven. Dus iedereen die op het feest aanwezig waren, niet meer zaniken over druk en slecht betaald worden, want jullie doen zelf mee aan deze onzin.

Anonym

29 juni 2010

Ongelofelijk, het feest kost maar 250 euro per persoon. Weer veel geld over de balk gegooid. Heeft de raad van bestuur al eens uitgerekend hoeveel Fte's hier van betaald kunnen worden. En wie betaald op het einde van de rit de rekening: de nederlandse werkende man waarvan volgend jaar weer de ziektenkostenverzekering omhoog zal gaan om al deze fratsen te betalen!! De nederlandse gezondheidszorg wordt te duur, laat me niet lachen. Het valt blijkbaar nog allemaal mee.

Anonym

29 juni 2010

Ik vond het een heel leuk idee van de RVB om zo'n groot feest te geven.Toch denk ik dat er wel een kanttekening willen plaatsen, in de afgelopen tijd heeft het AMC er een aantal grote en kleine reorganisatie door gedrukt, let op ik gebruik hier bewust niet het woord doorgevoerd, deze reorganisatie hebben een duidelijk effect op het wetenschappelijk onderzoek binnen het AMC. Als deze reorganisaties nu tot doel hadden om een beter structurering van het wetenschappelijk onderwijs en de technische ondersteuning hier van, zou een ieder hier geen probleem mee hebben of gehad, maar deze reorganisaties hadden allen het doel van het verminderen van uitgave op de korte termijn, het gevolg hiervan is dat er nu problemen gaan optreden bij de technische ondersteuning van het onderzoek en een daaraan gerelateerde hoge uitgave aan onderzoek.

Ik hoop dat de RVB hier zich van bewust gaat worden en een heldere visie gaat ontwikkelen met betrekking op het medisch-fysisch onderzoek en ondersteuning hieraan, waarin het AMC/UVA een lange traditie in heeft sinds 1955 toen prof. Van der Tweel de het Laboratorium voor Medische Fysica opgerichte.Ik hoop wel dat alle collega's enorm genoten hebben van het enorme feest.

Anonym

29 juni 2010

Wat belachelijk. Nu mogen ze ook nooit meer klagen over tekorten in de zorg. Te gek voor woorden dit,

Anonym

29 juni 2010

Fantastisch, eindelijk een goed feest als beloning voor het harde werken in de zorg.

Ieder bedrijf organiseert wel eens een feest en 250 euro per persoon zijn volgens mij redelijke kosten per persoon.

Het is het aantal medewerkers wat de totaal kosten op drijft.

Dat het ziekenhuis er 3 jaar voor moet sparen om haar personeel een leuk feest aan te kunnen bieden dat is best lang, wij hebben jaarlijks een personeelsfeest.

Anonym

29 juni 2010

250 euro per persoon opgespaard in 3 jaar is iets meer dan 80 euro per jaar. 80 euro per jaar is een schijntje als blijk van waardering voor al het werk wat er in een organisatie als het AMC verzet wordt. Tuurlijk lijkt het totaal bedrag enorm, als men echter iets verder kijkt dan de neus lang is valt het bedrag dus mee.

Anonym

29 juni 2010

GEWELDIG

Het blijkt maar weer dat dit soort persberichten veelal tot ongefundeerde reacties leiden, tot zinloze emoties zogezegd, en het is geen nieuws maar een gewone gang van zaken.

Het (bestuur van het) AMC gaat hier over en niemand anders. Daarbij is de 2,8 mln geen weggegooid geld maar hier profiteert de economie van Amsterdam en omstreken weer van. Drie jaar lang EUR 80,- sparen per medewerker lijkt mij uitstekend en geheel redelijk.

Anonym

29 juni 2010

En dan willen partijen als de PVV nog meer geld in de bodemloze put van de gezondheidszorg steken.

Anonym

29 juni 2010

Hadden de specialisten het nu betaald van hun riante salarissen dan had ik prima gevonden. Hopelijk komt die 30% loonsverlaging er snel om die 2.8 miljoen weer aan te vullen.

Anonym

29 juni 2010

@ # 10: Duidelijk dat u er geen verstand van hebt. Hier is per medewerker per jaar 80 euro gespaard, dat is haast niets. Bovendien verdienen specialisten inderdaad wel veel, maar zomaar een bezuiniging doorvoeren, zorgt er enkel voor dat al deze mensen binnen de kortste keren in ziekenhuizen in België en Duitsland gaan werken en dat er dus een nog groter tekort komt, met nog langere wachtijsten en uiteindelijk dus nog hogere salarissen.Lijkt me niet echt verstandig. Meer opleidingsplaatsen zorgt voor echte marktwerking: wordt het aanbod groter, dan daalt de prijs!

Anonym

29 juni 2010

Ik kan me erg boos maken over het feit dat mensen reageren met het feit dat het weggegooid geld is. Ik denk dat iedereen die in het bedrijfsleven werkt elk jaar een feest krijgt wat ze zelf niet hoeven te betalen. Ik heb in de gezondheidszorg nog nooit een feest gehad dat ik niet hoefde te betalen. Wat een gezeur over het feit dat personen die in de gezondheidszorg werken ook eens een keer een feest van de baas krijgen.

Gewoon belachelijk dat hier zo veel ophef over gemaakt wordt.

Biemans

29 juni 2010

Absurd! Feestje prima maar € 250,- pp. kan echt niet! Als men zo met de nijpende budgetten omspringt rest slechts 1 oplossing: Ontslaan die directie!

Anonym

29 juni 2010

Ben er geweest. Was een topfeest! Als mensen nou werkelijk denken dat ze nu moeten bezuinigen door dit feest zijn ze niet snik. Dit is gewoon gespaard geld en het gaat echt niet ten koste van wat dat ook. Dit geld is niet uit het potje zorg getrokken. Het is opgespaard voor een specifiek doel.

de boer

29 juni 2010

ik vind dat het best WEL kan,

je moet je personeel op zo'n manier kunnen motiveren, en het is vanuit de directie weg een waardering naar je personeel. en 250 euro per persoon is bijna niets. en al helemaal niet als je dit over 3 jaar berekend.

of je het jaarlijks wat kleiner doet of eens in de 3 jaar groot.. ik zie het probleem van velen niet! ja dat ze te kortzichtig en/of misschien jaloers zijn. en denk dat hier veel mensen op reageren die zelf beneden modaal leven of niet in staat zijn om hier dieper over na te denken.

Anonym

29 juni 2010

Ik vind kunnen, aangezien hun jaren lang voor mensen zorgen mogen hun ook wel een keer voor hun zelf zorgen en plezier hebben in het leven!

Brindle

29 juni 2010

Alle personeel van het AMC zijn goud waard. Dit hebben ze verdiend!!!!

Anonym

29 juni 2010

Ik hoop dat de medewerkers van het AMC ervan genotn hebben.

Ik werk zelf ook in een ziekenhuis en weet hoe hard wij moeten werken voor een modaal loon, waar nauwelijks/ nooit iets extra's tegenover staat. Een groot feest is dan zeker geen overbodige luxe maar zeer verdiend!

Daar mag ons ziekenhuis eens een voorbeeld aan nemen, hiermee spreek je als ziekenhuisbestuur waardering uit voor je personeel. Top.

Anonym

29 juni 2010

het persbericht creeerd de sfeer van de reactie's.Hoop echt dat het personeel er van genoten heeft!!!!!!

Anonym

29 juni 2010

Ik ben er geweest en vond het een top feest!!

Iedereen die loopt te zeiken dat het niet kan weet niet waar hij/zij het over heeft want dit is opgespaard over een lange tijd!

Heeft niets met het potje van de overheid te maken..

Wij hebben nooit een personeels feest gehad en jullie in het bedrijfsleven hebben er elk jaar 1.

Wedden dat daar meer geld in om gaat??

Wat denken jullie nou...Dat er binnen een aantal jaar weer zo'n feest wordt gehouden? Echt niet!!

We werken kei en kei hard in de zorg voor niet al te veel dus het ene feest wat we nu gehad hebben vind ik een echte beloning!

Ik ben erg blij met het AMC! Ze zorgen tenminste voor het personeel!!

Als is het nog steeds niet iedere jaar een leuk feestje zoals jullie in het bedrijfsleven krijgen.

AMC BEDANKT!!!!!!

doolitle

29 juni 2010

Top zo"n feest voor hard werkende mensen die het verdienen om na 3 jaar sparen een feest te hebben.

De meeste gerenomeerde bedrijven geven 1x per jaar een feest voor hun personeel. Dus ga nou niet zitten janken van ik heb nooit een feestje... Dat ligt dus aan u zelf! Ga bij een goed bedrijf werken of organiseer er zelf een.

Poepzak

29 juni 2010

Meaui!Bezuinigen hoeft niet te betekenen dat je de leuke dingen in het leven moet laten. Misschien had het in eerste instantie wel 400 euro persoon gekost. Dan heb je toch nog een aanzienlijk bedrag bespaard!Of er had door een ongeluk een hele afdeling af kunnen branden, was je het geld ook kwijt geweest.Nu hebben de medewerkers in ieder geval een leuke avond gehad en ik ben van mening dat dit ook bevorderend kan werken op de werksfeer.Wel een beetje jammer van de artiesten.

Anonym

29 juni 2010

250 euro per persoon

mooi weggegooid belastingeld

het had beter geweest om even te zeggen

nu even niet we moeten bezuinigen en beginnen bij ons zelf

en niet 2.8 miljoen feest

schandalig gewoon

en maar zeuren wij moeten bezuinigen in de zorg

Anonym

29 juni 2010

Prima,zo'n feest voor mensen die het verdienen.En dan nog 3 jaar voor gespaard.Veel mensen,die klagen,gaan over een paar weken "all inclusive"op vakantie. Kost meer,dan € 80,=

per dag. Misschien daarop bezuinigen? Fantastisch voor de

mensen aan wie dit feest is aangeboden.

Anonym

29 juni 2010

Wat een gezeur over weggegooid belastinggeld, kom op zeg, ~80 euro per jaar is een schandalig laag bedrag voor een feest van zulk hard werkend personeel! Het is schandalig dat er hier mensen zijn die deze mensen dit feest niet gunnen, wat een egoisme. Ik denk dat dankzij dit feest meer wachtlijsten weggewerkt worden als zonder dit feest (-> mensen gaan harder werken, zijn gemotiveerder etc, al wordt dat natuurlijk wel teruggedraait door die $#%-reacties)

Anonym

29 juni 2010

Er moet inderdaad bezuinigd worden in de zorg, maar niet door de medewerkers hun betrokkenheid bij de organisatie te verkleinen. Zo'n feest is een goede zet om medewerkers gemotiveerd te krijgen en houden om "samen" de schouders eronder te zetten.Er is nog heel veel te halen bij de zorg met het efficient en effectief inrichten van (primaire) processen, zodat er meer clienttijd overblijft om te kunnen doen waar het nu eigenlijk om gaat. Dit vereist een enorme omslag bij zowel het management als bij de medewerkers. Dit is een langdurig proces dat begeleid moet worden door de Raad van Bestuur en het management. Mijn ervaring is dat competenties daar nog lang niet altijd aanwezig zijn, daar moet hard aan gewerkt worden.

Het wordt een moeizaam, maar noodzakelijk traject, waar je menselijke kapitaal de allerbelangrijkste schakel in vormt. Het heeft dus echt geen zin om nog meer van ze te verwachten en daar minder tegenover te stellen.

Er wordt keihard gewerkt in de zorg, maar door de vaak "slechte" organisatie leidt dit niet altijd tot de gewenste resultaten. Dus kom op RvB's in de zorg, neem je verantwoordelijkheid! Maak die verbinding van de top naar de werkvloer door je medewerkers aan je te binden, laat ze meedenken over oplossingen en vind een optimum tussen zorgverlening en bedrijfsmatig werken.

Anonym

29 juni 2010

En zo blijft het geld rollen, dus goed voor de economie. Het was veel erger geweest als ze het op een hoge rente rekening hadden gezet, of nog erger investeren in China of India.

DGo

29 juni 2010

Louise, de reacties lezend over het algemeen positieve reacties van je medewerkers is het een mooi feest geweest. Ik hoop dat het bijdraagt aan jouw goede herinneringen wanneer je bent overgestapt naar de Gezondheidsraad.

Je zult je er niet te veel storen maar er moet ruimte zijn voor zo nu en dan een feestje.

Anonym

30 juni 2010

Ik word zo gek van het gezeur over feesten en evenementen!80 euro p.p.p.j. voor een feest, het lijkt veel omdat heel veel hard werkende mensen hebben mogen genieten (de wet der grote getallen maakt dit alleen maar 'schandalig' veel) van dit prachtige feest! In het bedrijfsleven worden anderzijds jaarlijks feesten gegeven waar je niemand over hoort, die veel duurder zijn p.p.En wegegooid geld?

Er hebben aan dit feest ook héél veel mensen hun brood kunnen verdienden, van artiesten, cateringpersoneel, technici tot aan de boeren die uiteindelijk hebben gezorgt voor het voedsel op het bord! Weer een goede investering in de economie als je het mij vraagt voor de hele keten. En een mooie herinnering voor de mensen die deel hebben mogen nemen, in het leven zijn leuke dingen ook belangrijk!

Anonym

30 juni 2010

Hopelijk krijgen alle ouderen ook een ijsje met dit warme weerIN NEDERLAND

Anonym

30 juni 2010

De berekening klopt niet, het gaat om 250 euro per deelnemer aan het feest, 50% daarvan waren partners / introducees. Het gaat dus om 500 euro per medewerker.Het is fijn dat mensen van het feest hebben genoten, maar als volgend jaar de ziekenhuizen (en ook het AMC) hard moeten bezuinigen zal de nasmaak wat bitter proeven.

Anonym

30 juni 2010

Bezuinigingen in de zorg dwingen om een omslag te maken naar professionele orgaties waar 'slim werken' symbool staat.Een duidelijke uitwerking van "Goed Werkgeverschap" is je medewerkers belonen voor hun inzet. Op de totale omzet van het AMC is dit slecht een druppel op de gloeiende plaat. Grote bezuinigingen zullen moeten volgen uit het tegengaan van verspilling van mensen en middelen, niet uit het afschaffen van personeelsbeloning. Zonder tevreden werknemers kom je geen stap verder!

Top