ACTUEEL

SOS-arts dient innovatie-aanvraag in bij NZa

SOS-arts, een particuliere initiatief in de huisartsenzorg, heeft een innovatieaanvraag ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij wil bij wijze van innovatief experiment op 1 januari 2011 beginnen met huisartsenzorg op afroep in de Randstad.

Tweejarig experiment

Als de NZa de aanvraag goedkeurt, loopt het experiment gedurende twee jaar voor verzekerden van Stad Holland. Andere zorgverzekeraars kunnen zich tussentijds aansluiten bij het experiment van SOS-arts.

SOS-arts voor bedrijven

SOS-arts biedt sinds juni dit jaar voor het eerst haar diensten op afroep aan, maar enkel voor organisaties en bedrijven. Ze maakte daarbij bekend in de toekomst haar diensten ook aan particulieren aan te willen bieden. SOS-arts heeft eind juli de aanvraag hiervoor ingediend.

Particuliere zorg 24/7

De SOS-artsen bieden zorg op afroep aan huis op elk gewenst tijdstip: 24 uur per dag, zeven dagen in de week. SOS-arts is een dienst naar Frans voorbeeld (SOS-médecins) waarbij iedereen 24/7 een huisarts kan oproepen. In Frankrijk betaalt de patiënt een gedeelte zelf en vergoedt de basisverzekering het grootste deel. In Nederland bepaalt de arts de medische noodzaak van een huisbezoek, de patiënt heeft daarin geen inspraak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top