Finance

Philadelphia moet zwaar ingrijpen

De Stichting Philadelphia Zorg ontkomt niet aan zware ingrepen om het bedrijf weer gezond te krijgen. De financiële situatie blijf zorgelijk, blijkt in het vandaag verschenen accountantsrapport. Philadelphia moet over 2008 rekening houden met een verlies van 21 tot 25 miljoen euro, aldus het rapport.

Zwijgen

Het onderzoek bevestigt dat er tientallen miljoenen zijn verdampt, dat het bestuur de grip kwijt was op de organisatie en dat Philadelphia financieel nog steeds uitermate kwetsbaar is. Vakbonden en ondernemingsraad willen dat het hele rapport openbaar wordt, zodat ze er vrijuit over kunnen spreken. De partijen hebben getekend voor vertrouwelijkheid en mogen er niets over zeggen.
Het Nederlands Dagblad meldt dat zeker 330 arbeidsplaatsen verdwijnen. Maandag praten de partijen over het sociaal plan.

Drie procent

Het eigen vermogen van Philadelphia komt volgens het BDO-rapport uit op drie procent van de wettelijke norm. BDO stelt dat het bestuur snel aan de slag moet met het herstelplan dat ruim 23 miljoen euro moet opleveren. Bekijk het BDO-rapport.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top