ACTUEEL

Walcheren wil bij NZa aankloppen om geld

De drie gemeentes op Walcheren zijn voornemens om een verzoek tot financiële steun bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in te dienen. Financiële steun is volgens de gemeentes het laatste redmiddel om een volwaardig ziekenhuis op Walcheren te krijgen.

‘Geschrokken’

In de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC) geeft wethouder Albert de Vries (PvdA) van Middelburg te kennen geen vertrouwen meer te hebben in de Haagse politiek. "Ik ben onlangs bij het Kamerdebat over het ziekenhuis geweest en ben erg geschrokken van wat de minister zei”, aldus De Vries in PZC. “Volgens de minister kan 'Den Haag' op maximaal drie dingen sturen: bereikbaarheid van het ziekenhuis binnen drie kwartier en daarvoor wordt desnoods een extra ambulance betaald; kwaliteit, maar die is niet onder een bedenkelijk niveau, integendeel; en als derde op financiën, maar daar ligt nu een vraag van het ADRZ om te helpen bij het oplossen van de problemen.”

Geen zin

Gezien de reactie van de minister heeft het volgens De Vries geen zin meer om brieven te blijven schrijven naar de minister en Tweede Kamer met verzoeken om te zorgen voor een volwaardig ziekenhuis op Walcheren. De Walcherse gemeenten willen hun pijlen daarom nu op de NZa richten.  “Alleen als we het ziekenhuis steunen bij verzoeken aan de Nederlandse Zorgautoriteit om te helpen bij het oplossen van die financiële problemen, is een ziekenhuis op Walcheren nog mogelijk”, gelooft De Vries. Als deze poging mislukt moet Walcheren het in de toekomst doen met het uitgeklede ziekenhuis in Vlissingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top