ACTUEEL

Amerpoort breidt uit in Soest

Zorgorganisatie Amerpoort koopt terrein Vosseveld in Soest van het UMC Utrecht. Medio 2012 wordt het terrein officieel overgedragen aan Amerpoort.

 Bestemming

Zorgorganisatie Amerpoort krijgt met deze overeenkomst gelegenheid om Vosseveld in te richten als woon- en dagbestedingslocatie voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Het behoud van deze maatschappelijke bestemming is voor het UMC Utrecht altijd een randvoorwaarde geweest voor overdracht. Op locatie Vosseveld is nu een deel van de kinder- en jeugdpsychiatrische behandeling- en onderwijs van het UMC Utrecht gehuisvest. Na de overdracht in 2012 verhuist deze afdeling naar het terrein van het UMC Utrecht op de Uithof.

Oplossing

In de komende periode geeft Amerpoort de bouwplannen vorm, in nauwe samenspraak met omwonenden. Het behoud van groen binnen de bestaande parkstructuur is een belangrijk uitgangspunt in de plannen. Amerpoort en de omwonenden zoeken naar een gezamenlijk gedragen oplossing voor de inrichting van het terrein.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top