ACTUEEL

NZa formaliseert ziekenhuiskorting

Ziekenhuizen worden met ingang van 2011 structureel met 314 miljoen euro gekort. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voert deze korting uit op aanwijzing van de minister van VWS. Volgens de NZa komt de korting overeen met het bedrag op hun begroting hebben overschreden.

 Generiek

Het gaat om een generieke korting voor algemene en categorale ziekenhuizen (inclusief long- astmacentra), als ook academische ziekenhuizen, epilepsie-inrichtingen, instellingen voor revalidatie, radiotherapeutische centra en dialysecentra. De korting was eerder dit jaar door VWS op 549 miljoen euro gesteld. Op advies van de NZa voerde VWS enkele correcties uit op de berekening, wat leidde tot een lager kortingsbedrag.

Betaalbaarheid

De korting is aldus de NZa in een persverklaring noodzakelijk om de zorg betaalbaar te houden voor de patiënt en premiebetaler. De NZa wijst erop dat zorgverzekeraars vanuit hun zorgplicht de taak hebben om de continuïteit en toegankelijkheid van zorg voor de patiënt te garanderen. Begin 2011 meldt de NZa aan de ziekenhuizen wat hun budget voor 2011 is.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

CUmKUNtfxP

28 mei 2012

Het hangt maar helemaal af van de gheiglneeed. In een restaurant zoals Oud Sluis, Librije en Beluga (mijn persoonlijke top drie), horen gewoon geen kinderen thuis, zo simpel is dat. Overigens heb ik ze er ook nog nooit gezien. Je doet zowel het kind er geen plezier mee -wat moet een uk nu eenmaal urenlang aan tafel zitten doen- alsook jezelf niet -genieten is er niet bij met een kind om je heen-. Tenslotte is het absoluut storend voor andere gasten die willen genieten van alle pracht en heerlijkheid die ze krijgen.

Top