ACTUEEL

UMC Utrecht gaat samenwerken met TU Eindhoven

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht gaan een strategische alliantie aan met de Technische Universiteit Eindhoven. De focus in deze samenwerking ligt onder andere op medische beeldverwerking, stamcellen en regeneratieve geneeskunde.

 Kansen

Gezamenlijk optrekken vergroot de kansen op verwerving van nationale en Europese middelen voor onderzoek en R&D-faciliteiten. 

Masteropleiding

Het preferred partnership biedt de universiteiten meer toegang tot elkaars science parken, het fundamentele onderzoek (Universiteit Utrecht), en het klinisch onderzoek en patiëntenzorg (UMC Utrecht) aan de ene kant en de technologie en toepassingen van wetenschappelijke concepten anderzijds (TU/e). De partners investeren in gezamenlijk onderzoek, zullen deeltijdaanstellingen over en weer van hoogleraren realiseren en bieden al hun studenten toegang tot hun onderwijs. Ook zal gezamenlijk een nieuwe masteropleiding op het gebied van biomedische technologie worden ontwikkeld.

Aanbevelingen

De samenwerking sluit nauw aan bij de aanbevelingen van de commissie Veerman die in het voorjaar van 2010 de universiteiten aanspoorde tot het kiezen van een profiel en tot samenwerking. De regio Utrecht en de regio Brabant horen beide bij de top 10 van de meest competitieve regio's in Europa. De verdere ontwikkeling van een gezamenlijke en hoogwaardige wetenschappelijke kennisinfrastuctuur zal bijdragen aan een versteviging van de concurrentiepositie van beide regio's.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top